Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut ivedi bir gidiş çabucak insanoğluın yeğni bir itmesi ile dâhilen hariçya namuslu açılmaktadır.

Bir gayrı şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan şu denli olmaması gerekir.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi basıcı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Mukannen bir ısıya kadar dayanıklı olan yangın kapılarının insanların hariçya çıkmasını sağlamlayana kadar dayanması çok önemlidir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Flama almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Bina sinelerinde sırça veya metal kasa olan elan ferah ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını tamir etmek binaların yangından korunması için elzemdir.

Tasarruf amacı: önemli hileışdoneş merkezleri veya stat üzere kalabalık alanlarda acil çıkış kapısı adetsı daha zait ve sık aralıklarda olmalıdır.

örneğin önüne cepheıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk sıfır duvarın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum Yangın Merdiveni Kapısı ve hastane üzere” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan vazgeçmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar daha geniş kullanılır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri edinmek zorundadır.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın bapları kadar bina emniyetliği tasarının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, acıe dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme şeşna düzenınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması başta olgunlaşmak üzere yararlanma amacına ve kullanan isim sayısına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birokkalı insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu kızılışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın merdiveni ile alakalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin fazlasıyla uyma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Zıt taktirde yangınlar çok zait insanoğlunun sevimli ve mal yitirilmesine da tarik açabilir.

Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların cepheı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın kucakindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Report this wiki page